Resultaten voor wandelen in maasmechelen

wandelen in maasmechelen
 
Wandelen Toerisme Maasmechelen.
Wat natuur en wandelroutes moet Maasmechelen zeker niet onderdoen voor andere groene gemeentes. Wij hebben de mooiste natuurgebieden van Limburg, hier gelegen in het hart van het Maasland. Enerzijds kan je schitterende natuurtaferelen ontdekken in ons Nationaal Natuurpark, de Maaswinkel, de kikbeekbron of het Kruinenpad?
vdab
Mechelse Heide Maasmechelen Nationaal Park Hoge Kempen.
Mechelse Heide Maasmechelen. De Mechelse Heide is de toegangspoort bij uitstek om al wandelend te verkennen. Van midden augustus tot midden september tovert de bloeiende heide dit landschap om in een paars schilderij. Anders dan aan de andere toegangspoorten vind je hier geen bezoekersonthaal.
fiets kopen decathlon
Nationaal Park Hoge Kempen Toerisme Maasmechelen.
/ Wandelen / Nationaal Park Hoge Kempen. Nationaal Park Hoge Kempen. Nationaal Park Hoge Kempen. Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied van meer dan 5700 ha groot. Het grootste gedeelte bevindt zich op Maasmechels grondgebied, met uitlopers tot in Zutendaal, Lanaken, Genk en As, die elk een eigen toegangspoort hebben. In Maasmechelen bevinden er zich 2 toegangspoorten namelijk Connecterra en de Mechelse Heide.
Autolening
De wandelroutes Connecterra.
CONNECTERRA Terhills, Zetellaan 54., 3630 Eisden Maasmechelen. E314 Brussel Aken, afrit 33 Nationaal Park-Oost. Volg richting Maasmechelen Leisure Valley. Ruime parkeervoorziening net voorbij Decathlon en nabij Maasmechelen Village. Volg vanaf daar de wegwijzers CONNECTERRA 5 minuten stappen. Ontdek ons op.
voyance-amour-eternel.com
Wandelroutes in Maasmechelen.
App voor Android en iPhone. Wandelen slapen in een. Zoeken met formulier kaart. Mijn logies aanmelden. Wandelroutes in Maasmechelen. Je vindt hier een overzicht aan wandelroutes in Maasmechelen. straal 5 km. straal 10 km. straal 15 km. straal 20 km.
www.goochelaar-richmagic.be
Mechelse Heide Toerisme Maasmechelen.
Box Nationaal Park Hoge Kempen met alle kaarten: 16. Deel deze pagina op. Dagtrips voor groepen. Uit In Maasmechelen. Zoek op deze trefwoorden Zoek. Meer informatie over. ETEN EN DRINKEN. WAT TE DOEN? Bezoek Toerisme Maasmechelen. Zetellaan 35 3630 Maasmechelen.
Nationaal Park Hoge Kempen Regionaal Landschap Kempen en Maasland.
Het Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen: wandelen, fietsen, of gewoon zorgeloos te genieten van al dit moois.
Connecterra wandelen op terrils Maasmechelen Eisden Lanklaar.
De gemeentegrens tussen Dilsen Stokkem en Eisden Maasmechelen loopt van west naar oost dwars over deze terril. De terril werd opgebouwd vanaf 1964. Het was wellicht de bedoeling om deze terril, die tot zo'n' 55 meter boven de waterspiegel uitsteekt, nog een stuk hoger te maken, was het niet dat het in 1988 over en out was met de steenkoolmijn van Eisden. Deze terril werd nogal grondig aangepakt in de startfase van het Center Parcs project uit de jaren 90, dat uiteindelijk in extremis werd afgeblazen. Zo loopt er aan de waterkant een asfaltweg in haarspeldbochten naar de westelijke top van de terril. Vandaar ook dat je op de oostelijke zijde aangelegde klinkerpaden hebt en andere terreinaanpassingen. Tot 2013 was enkel de westelijke zijde toegankelijk voor wandelaars via het toenmalige recreatiedomein Maasvallei. Er stond toen een afspanning die de terril in de breedte doorsneed in twee. Sinds juli 2013 kan je met de opening van Connecterra over en langs de ganse terril wandelen.

Contacteer ons