Op zoek naar genk wiki?

genk wiki
 
Station Genk Wikipedia.
Het dateert van 1979, toen de spoorlijn 21 Landen Hasselt verlengd werd tot Genk via het bestaande baanvak van spoorlijn 21A Hasselt-Boxbergheide en de nieuwe spoorlijn 21D vanaf Boxbergheide. De verlenging gebeurde om de pendelaars naar Leuven en Brussel uit Genk en het oosten van de provincie Limburg, die tot dan toe aangewezen waren op de kleine mijnstationnetjes, meer comfort te geven.
hergroeperen kredieten
De Maten Genk Wikipedia.
Door de toenemende industrialisatie en mijnbouw in Genk groeide het besef dat de druk op het gebied zorgvuldig opgevolgd moest worden. In 1910 ontstonden daarom plannen voor een groot natuurgebied tussen Diepenbeek, Genk, Hasselt en Zonhoven. Door het uitbreken van de eerste wereldoorlog zijn deze plannen nooit uitgevoerd.
stropdassen
Bibliotheek van Genk Wikipedia.
Bibliotheek van Genk. Bibliotheek in Genk 2014. De hoofdbibliotheek van Genk kwam er met de aanleg van het nieuwe stadsplein in 2006. De oude bibliotheek op de tweede verdieping van het Stadhuis was met zijn 2000 m te klein geworden voor de 265.000 bezoekers die er jaarlijks over de vloer kwamen.
gps
Genk VV Wikipedia.
Genk VV bleef in de hoogste provinciale reeks spelen, ook na de Tweede Wereldoorlog. Vanuit de supportersclub van Genk VV ontstond in 1945 de turnvereniging Jong en Moedig Genk JeM. Bij het 25-jarig bestaan in 1951 werd Genk VV koninklijk.
https://www.traitementeau.fr/frk/amfa4000/amfa4000
KRC Genk Wikipedia.
Koninklijke Racing Club Genk KRC Genk is een Belgische voetbalclub uit Genk, die bij de KBVB aangesloten is met stamnummer 322, voordien het nummer van KFC Winterslag. De club, met als clubkleuren blauw en wit, speelt haar thuiswedstrijden in de Luminus Arena te Waterschei.
lening auto simulatie
Europlanetarium Genk Wikipedia.
Melkweg vanop aarde. Het Europlanetarium Genk is een volkssterrenwacht met een tot Cosmodrome uitgebouwd planetarium in het natuur en recreatiegebied Kattevennen, ten noordoosten van het centrum van Genk. Het functioneert tevens als een van de zes toegangspoorten naar het Nationaal Park Hoge Kempen.
Lijst van onroerend erfgoed in Genk Wikipedia.
Lijst van onroerend erfgoed in Limburg Belgische provincie. Bronnen, noten en/of referenties. Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed, De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed, 2011. Zie de categorie Onroerend erfgoed in Genk van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Slagmolen Genk Wikipedia.
De slagmolen op de Stiemerbeek. De Slagmolen in Genk is de bekendste en nog steeds werkende molen van deze stad. In 1523 bouwde het lakenambacht van Hasselt een volmolen op de Stiemerbeek. Er werd vilt op basis van wol vervaardigd.

Contacteer ons