Zoeken naar achternamen belgie

achternamen belgie
 
Een familienaam kiezen Vlaanderen.be.
uit een moeder wiens huwelijk meer dan 300 dagen ontbonden is. Voor meer informatie over familienamen kunt u terecht bij de burgerlijke stand van uw gemeente. Op de website van de Federale Overheidsdienst Justitie kunt u lezen hoe de nieuwe wetgeving en de vrije naamkeuze in zijn werk gaat.
LED Paneel
Aantal en spreiding van familienamen in België en Nederland Naamkunde.
Op www.familienaam.be en www.familienaam.nl kan men kijken hoe verschillende achternamen over Nederland en België verspreid zijn. Uit de verspreiding van zijn familienaam in een aaneengesloten gebied in een bepaalde streek is af te leiden dat de gemiddelde Vlaming bij voorkeur in zijn geboortestreek blijft wonen.
VoiceOver
Meest voorkomende familienamen in België en Nederland Naamkunde.
Meest voorkomende familienamen in België en Nederland. Op deze pagina vindt u de volgende statistieken met betrekking tot de frequentie van familienamen in Nederland en België.: De tien frequentste familienamen in België en in Nederland. Top tien van frequentste familienamen in Vlaanderen per provincie 1997.
tweedehands horloges antwerpen
Ouders kunnen achternaam kind vrij kiezen Federale Overheidsdienst Justitie.
Hiermee wordt een einde gemaakt aan een eeuwenoude traditie die bovendien voor problemen zorgde wanneer een van de ouders niet de Belgische nationaliteit heeft. De traditie waarbij gebruik wordt gemaakt van achternamen, ontstond in de 13de eeuw en zorgde ervoor dat namen werden overgedragen van vader op zoon of dochter.
Ballonvaren
Familienaam.be Geografische spreiding van familienamen in België.
Er zijn varianten van deze naam. Let op hoofdletters, spaties en accenten! Alles over familienamen. Concept: Ann Marynissen Paul Bijnens. Met steun van Familiekunde Vlaanderen. Gegevens: Belgisch bevolkingsregister 1998, 2008. Typ je familienaam, druk op enter en bekijk de verspreiding ervan.
Hoeveel mensen hebben mijn achternaam? Ontdek het hier! Historicus Rob.
Het toont de spreiding van achternamen in België. Het geeft je ook meteen een antwoord op de vraag Hoe vaak komt mijn achternaam voor. Maar ik waarschuw je nogmaals: het is niet dat wanneer iemand dezelfde achternaam als jou heeft, het ook meteen familie is.
Betekenis familienamen Taalverhalen.
Websites over taalvariatie. Over namen Familienamen Betekenis familienamen. Wat betekent je familienaam? Iedereen vraagt zich wel eens af waar zijn familienaam vandaan komt en wat die nu eigenlijk betekent. In deze lijst vind je misschien wel het antwoord op die vraag.
Peeters meest voorkomende familienaam in Vlaanderen en België VRT-Taalnet.
Daarna volgen de achternamen Maes 22.070 keer, Jacobs 16.920 en Willems 15.242. Mertens, Claes, Wouters, Goossens en De Smet vervolledigen de top tien in het Vlaamse gewest. De Belgische top tien bevat overigens exact dezelfde tien namen als de top tien in Vlaanderen.

Contacteer ons