Meer resultaten voor mechelen wiki

mechelen wiki
 
Mechelen Nederland Wikipedia.
In 1803 splitste Mechelen zich als zelfstandige parochie af van de parochie van Wahlwiller. In de jaren daarna werd Mechelen geleidelijk een lintdorp, terwijl er in de 2e helft van de 20e eeuw ook enkele woonwijken ten zuiden van de kern ontstonden.
ing
Arrondissement Mechelen Wikipedia.
Dekenaat Mechelen: De 37 parochies van de gemeenten Bonheiden, Duffel, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Zemst zijn gegroepeerd in vijf federaties die deel uitmaken van het dekenaat Mechelen in het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen in het Aartsbisdom Mechelen-Brussel. Dekenaat Klein-Brabant: De 23 parochies van de gemeenten Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek zijn gegroepeerd in 3 federaties die deel uitmaken van het dekenaat Klein-Brabant.
hoverboard
KV Mechelen Wikipedia.
Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen is een Belgische voetbalclub uit Mechelen. De club werd opgericht in oktober 1904, kort na stadsgenoot en rivaal Racing Mechelen augustus. Yellow Red KV Mechelen is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 25 en werd viermaal landskampioen.
huis te koop mechelen
Mechelen Wikipedia.
Wikimedia Commons has media related to Mechelen. Wikivoyage has a travel guide for Mechelen. Official website links to versions in in English in French in German that are partially constructed July 2011. Mechelen Mapt an online wiki encyclopedia about Mechelen.
Mechelen
Mechelen Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Mechelen of met Mechelen in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Mechelen inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Mechelen en verwijzingen daarnaartoe.
Mechelen
Mechelen-Centrum Wikipedia.
Mechelen heeft een middeleeuws stadscentrum met een schitterende Grote Markt; er zijn huizen uit verschillende tijden, renaissancehuizen uit de zestiende eeuw en huizen in rococostijl uit de achttiende eeuw; er is de Sint-Romboutstoren, het Paleis van de Grote Raad, nu het Stadhuis van Mechelen, en het onvoltooide belfort.
Mechelen
Geschiedenis van Mechelen Wikipedia.
Het begon allemaal onder het bewind van Karel de Stoute met het Edict van Thionville op 8 december 1473, waarin bepaald werd dat de Rekenkamer en het Opperste Gerechtshof naar Mechelen zouden verhuizen. De installatievergadering van de Grote Raad van Mechelen had plaats op 3 januari 1474 in het Schepenhuis en aldus werd Mechelen de juridische hoofdstad van de Nederlanden.
Koepoortbrug Mechelen Wikipedia.
De brug wordt ook wel Liersepoortbrug genoemd, naar de Liersepoort, wat de toegangspoort tot Mechelen is vanuit Lier. Koepoortbrug is ook een straatnaam in de stad Antwerpen. Bruggen in de stad Mechelen Battelbrug Colomabrug Fonteinbrug Heffenbrug Hoogbrug Katelijnepoortbrug Koepoortbrug Kraanbrug Minderbroedersbrug Nekkerspoelbrug Plaisancebrug Roostenbergbrug Van Kesbeeckbrug Walembrug Winketbrug Withuisbrug.

Contacteer ons