Zoeken naar toegangspoorten nationaal park hoge kempen

toegangspoorten nationaal park hoge kempen
 
Nationaal Park Hoge Kempen Agentschap voor Natuur en Bos.
Vijf toegangspoorten met elk hun eigen beleving. Het Nationaal Park Hoge Kempen beschikt over een uitgekiend routenetwerk voor recreanten en toeristen en is toegankelijk via vijf onthaalpoorten. Deze poorten zijn aan de rand van het park gelegen, om de eigenheid van de natuurpracht te beschermen en te vrijwaren.
symex hoverboard
Nationaal Park Hoge Kempen Wikipedia.
De start van deze wandellussen bevindt zich aan een van de 6 toegangspoorten. De fietspaden in het nationaal park maken deel uit van het knooppuntennetwerk van het fietsroutenetwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland. Verder bestaat er binnen het nationaal park een netwerk van 140 km meestal onverharde ruiter en menpaden dat aansluit op het ruiter en menroute Limburgse Kempen. Deze zijn georganiseerd via een knooppuntensysteem gelijkend op het fietsknooppuntennetwerk. Met Europese steun zijn Rangers" opgeleid die de verschillende soorten bezoekers en recreanten kunnen laten kennismaken met het Nationaal Park in de Hoge Kempen.
place vendome
Nationaal Park Hoge Kempen Connecterra.
Nationaal Park Hoge Kempen. Nationaal Park Hoge Kempen. Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen, met als blikvanger het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit 5700 ha grote natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As. Uitgestrekte bossen en heidevlakten, grote waterplassen en hoge toppen met eindeloze vergezichten liggen er klaar voor jouw avontuur! Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor het beheer van deze natuurlijke parel. Verken het Nationaal Park te voet, per fiets of te paard en maak je tocht nog boeiender door met een Ranger op pad te gaan. Wist je trouwens dat deze natuurlijke schat en de omliggende mijnsites kandidaat-werelderfgoed zijn? 1 Nationaal Park, 6 keer anders. De 6 toegangspoorten van het Nationaal Park vormen het ideale vertrekpunt voor je avontuur.
boxspring
Wandelen Nationaal Park Hoge Kempen.
Maar liefst 51 lusvormige wandelingen van 3 km tot 14 km leiden je langs de mooiste plekjes in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen. Starten doe je best aan 1 van de 6 toegangspoorten, hier vind je telkens een wandelgebied.
snel geld lenen
Wandelinformatie Nationaal Park Hoge Kempen en Blotevoetenpad.
Strict genomen liggen niet alle toegangspoorten op de rand van het NP, zo ligt poort Pietersheim 1 km van de huidige parkgrens, Lieteberg ligt zelfs meer dan 2 km van de parkgrens. De toegang tot het nationaal park is gratis en dat in tegenstelling tot sommige andere nationale parken, behalve wanneer je via Connecterra binnen komt 25., Kijken we even over de Nederlandse grens dan moet je als recreant in het bekendste NP daar, dat van de Veluwe, een stevige entreeprijs betalen. Dat het NP Hoge Kempen gratis is heeft oa te maken met het feit dat je dit 5700 ha groot gebied niet zomaar hermetisch kan afsluiten, dat het NP eigenlijk een lappendeken is met verschillende eigenaars maar ook omdat men een maximaal aantal bezoekers wil aantrekken.
Nationaal Park Hoge Kempen Toerisme Limburg.
Het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen doe je vanuit 1 van de 6 toegangspoorten met gratis parking, bezoekerscentra en nog veel meer. Met de fiets. Volg het fietsroutenetwerk of één van de uitgestippelde fietslussen en ontdek zo de diversiteit van het Nationaal Park Hoge Kempen.
Nationaal Park Hoge Kempen Nationaal Park Hoge Kempen.
Kattevennen is één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. Elke poort staat in het teken van een natuurthema, voor Kattevennen is dit de macrokosmos met de Cosmodrome als opvallendste oriëntatiepunt. In het voormalige Europlanetarium van Genk maak je een fascinerende tocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.
Nationaal Park Hoge Kempen Toerisme Maasmechelen.
Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied van meer dan 5700 ha groot. Het grootste gedeelte bevindt zich op Maasmechels grondgebied, met uitlopers tot in Zutendaal, Lanaken, Genk en As, die elk een eigen toegangspoort hebben. In Maasmechelen bevinden er zich 2 toegangspoorten namelijk Connecterra en de Mechelse Heide.

Contacteer ons